Tapahtumat

TaPa pelasi Kultanummi-turnauksen finaalissa

13.04.2016 23:51

Ykköseen valmistautuva TaPa A osallistui Kultanummiturnaukseen Naantalissa. Joukkue pelasi loistavasti alkusarjan ja voitti kaikki kolme otteluaan nollapeleillä. Kun VG-62 kaatui tämän jälkeen 1-0, oli TaPa turnauksen finaalissa.

RaiFu vei kuitenkin viimeisen pelin 3-1 ja TaPan oli siis tyytyminen kakkostilaan. Joka tapauksessa hienot pelit joukkueelta. Matka jatkuu kohti Ykkösen avausta.

Ottelut ja taulukot täältä ->

-Jan

TaPa A osallistuu Kultanummiturnaukseen

09.04.2016 22:21

TaPa valmistautuu kevään sarjaan osallistumalla Kultanummiturnaukseen Naantalissa.

Alkusarjan jälkeen TaPa jatkaa mitalipeleihin kolmella voitokkaalla nollapelillä.

Turnauksen tulossivusto löytyy tästä linkistä ->

-Jan

U21 Futsal Liigan alkulohkon loppuhuipennus

18.01.2016 10:36

Vuoreksen koululla pelattiin sunnuntaina U21 Futsal Liigan alkulohkon viimeiset pelit. Panosta oli vielä ilmassa, sillä viimeinen lopputurnauspaikka oli vielä jakamatta. Kovasta yrityksestä huolimatta TaPa jäi muutaman piirun päähän tavoitteestaan. Viivan ylittäminen taulukossa olisi vaatinut päivän molempien pelien voittamista. Tasainen oli vääntö kummassakin pelissä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.

Kaikesta huolimatta TaPa pelasi loistavan sarjan, haastoin maan U21 kärkijoukkueet ja otti hienoja voittoja. Pelit olivat sarjassa tasoltaan hyviä ja erityisen viihdyttäviä. Loppuun asti taisteltiin. Futsal on hieno laji!

Pelipäivän ensimmäisessä ottelussaan Sievi Futsal otti voiton. Tämä tarkoitti sitä, että TaPan olisi voitettava päivän molemmat ottelut säilyttääkseen mahdollisuuden lopputurnaukseen. Olisiko tämä tuonut paineita ensimmäiseen otteluun, koska FC Kemi otti alusta alkaen tukevan niskaotteen?

FC Kemi siirtyi muutaman minuutin pelin jälkeen TaPan harmittavasta virheestä johtoon. TaPan peli tuntui lamaantuvan entisestään ja FC Kemi hallitsi peliä selkeästi. Ensimmäisen jakson lopuksi tulostaulu näytti tylyt numerot 4-0 tamperelaisille.

Toiselle jaksolle kentälle tuli täysin muuttunut TaPa. Heti alusta alkaen näki, että joukkue ei suostunut antamaan periksi. Vastustajaan iskettiin nyt heti kiinni sen omalla alueella ja estettiin kaikki pelin rakentelu. Tuloksen oli pallonriistoja tai Kemin hallitsemattomia yrityksiä, joista TaPa sai hyökkäysvuoron.

Ajassa 28" parivaljakko Aalto-Vartiainen painoi vastustamattomasti pallon verkkoihin maalivahdin jalkojen välistä. Tästä alkoi nousu. Arttu Nurminen käytti samaa kikkaa kuin Aalto muutamaa minuuttia myöhemmin. Kun Samuli Jortikka toi TaPan tilanteeseen 4-3.

Pelin loppu oli jännitysnäytelmä. TaPalla oli hyvä draivi ja maalipaikat hoitaa voitto kotiin. Viimeisillä minuuteilla maalivahdin pois ottaminen ei onnistunut. Hyökkäystä ei saatu rullaamaan ja kun se vihdoin onnistui, vastustaja rankaisi katkolla ja varmisti voittonsa tyhjään maaliin.

TaPa taisteli loppuun asti ja kaatui saappaat jalassa. Voitto on joskus pienestä kiinni. FC Kemi oli tänään aavistuksen parempi.

Sarjan alkulohkon viimeinen ottelu pelattiin TaPan ja Ilveksen välillä. TaPan lopputurnaushaaveet olivat jo kariutuneet, joten lopputuloksella ei siihen ollut merkitystä. Kaikesta huolimatta saatiin kova ja tasainen vääntö, jossa ratkaisut tehtiin vasta viimeisellä minuutilla.

TaPan maaleista vastannut trio oli Jortikka-Aalto-Hartikainen. Tuttuja nimiä monesta muustakin pelistä. Toisen jakson keskivaiheilla mentiin tasalukemissa 3-3, mutta Ilveksen lopussa tekemät kaksi maalit ratkaisivat pelin. TaPa sai siis tyytyä tässäkin pelissä 5-3 tappioon aivan loppumetreillä. Viimeinen rutistus jäi puuttumaan, samoin kuin aamupäivän FC Kemi -pelissä.

Päivä ei hymyillyt TaPalle, mutta kokonaisuutena sarjaan voi olla tyytyväinen. Pieni harrasteseura haastoi kovat futsalin erikoisseurat niiden omalla alueella. Aivan maaliviivoille pääseminen on jo sinänsä voitto, vaikka loppusuoran ansiokas heittäytyminen ei tuonutkaan sitä kaivattua lopputurnauspaikkaa. Kaikki annettiin, mutta se ei riittänyt tänään.

Kiitos TaPa! Ensi talvena entistä kovempi!

-Jan

Voitto Ilveksestä viihdyttävässä illassa Pirkkahallissa

12.01.2016 21:34

U21 Futsal Liiga tarjosi taas loistavaa viihdettä kun TaPa kohtasi kotijoukkue Ilveksen Pirkkahallissa. Ottelun selostaja tarjosi alkujuonnossa huumoria toteamalla: "Tervetuloa TaPa Tampereelle". Oliko sittenkin tiedon puutetta vai huumoria, mutta se taisi loppua näihin lauseisiin, sillä TaPa Tampereelta näytti tänään Ilvekselle kaapin paikan.

TaPan kaksikko Aalto-Hartikainen antoi kylmää kyytiä heti toisella minuutilla ja pääsi yllättämään Ilveksen puolustuksen. Avausmaali sai kotijoukkueen pelin varovaiseksi, kun taas vierailijan otteissa näkyi helpotus. Tasaisissa merkeissä mentiin, vaikka Ilves lopulta saikin peliään kuosiin ja pääsi painostamaan. Ala-Hakunin tasoitus nähtiin 14 minuutilla. 1-1 lukemissa siirryttiin tauolle.

Toinen jakso käynnistyi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet halusivat selvästi ratkaisua. TaPan neljän minuutin tehojakso ratkaisi ottelun. 30 minuutilla Vili Hartikaisen nollakulman potku vierähti kotijoukkueen maalivahdin jaloista sisään. Minuuttia myöhemmin Samuli Jortikka pääsi vapaaseen paikkaan ja tykitti taululle jo kahden maalin johdon.

Ajassa 34 minuuttia TaPan Juuso Nieminen iski oikealta laidalta ja ohitti vastustamattomasti maalivahdin Aallon loistavasta syötöstä. Tätä edelsi pitkä taistelu pallosta keskikentällä. Taululle lyötiin nyt lukemat 1-4. Tapa oli menossa kohti voittoa, mutta Ilves oli toista mieltä.

Toisen jakson piinaavien loppuminuuttien aikana Ilves veti maalivahdin pois ja järjesti viiden pelaajan massiivisen syöttömyllyn TaPan puolustusalueelle. Tämä tehdas jauhoi kahdella viimeisellä minuutilla kaksi kertaa pallon Ville Koskelalle takatolpalle ja molemmilla kerroilla verkko soi. Minuutti ennen päätössummeria TaPan johto oli kaventunut lukemiin 3-4. TaPa kuitenkin kesti loistavasti loppupiinan ja hoiti hienosti pisteet kotiin näillä lukemilla.

Oheisessa videossa koosteena tämän ottelun kaikki maalit (Kiitos Ilveksen ottelutiimi).