Tapahtumat

Ikaalisten Urheilijat Prikkahallissa

27.02.2016 13:15

Tampereen Palloilijat pelasi viimeisen kotiottelunsa Pirkkahallissa Ikaalisten Urheilijoita vastaan. Heti alusta alkaen tuli selväksi, kuka ottelun ohjaksia pitää käsissään. TaPa latoi tasaiseen tahtiin yhdeksän maalia, voitti ottelun ja paranteli maalitilastojaan. Joukkue on päästetyissä maaleissa sarjan paras, mutta tehdyissä on jääty vähän jälkeen.

IkU sinnitteli sen minkä pystyi, pelasi välillä hyviä hyökkäyksiä maalille, mutta TaPan Juuso Nieminen hoiti torjunnat varmasti. Nieminen onkin pelannut kauden viimeiset pelit todella loistavasti. Edellinen ottelu Ylöjärvellä oli tähän mennessä paras, eikä nytkään paljon jääty siitä.

Joukkueen kapteeni ja puolustuksen tukipilari Aki Vartiainen oli loukkaantuneena pois kokoonpanosta, mutta tässä pelissä ei sillä ollut vaikutusta. Peli eteni ja syöttö kulki TaPalta ehkä parhaiten koko kaudella - johtuen osin siitä, että vastustaja antoi tilaa pelata - ja tähän nähden maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Välillä TaPa pyrki pelaamaan palloa syötellen jopa ihan maaliviivalle asti. Katsomoon nänä pelikuviot toivat kyllä viihteellisen illan.

Illan tehokaksikko oli Arttu Nurminen ja Henri Lehtonen. Molemmat iskivät maalin mieheen. Oheisessa videossa parivaljakon tyylinäyte. Niklas Malinen välaytteli osaamistaan ja Simeon Seitz oli energisessä vireessä. Konsta Tawast oli pitkästä aikaa mukana ja oli lähellä onnistua myös maalinteossa.

Vapautunut syöttöpeli-ilta ja varmat pisteet viimeisestä kotipelistä. Loppuviikosta vuorossa sarjan viimeinen koitos ja vieraspeli Mäntän Valoa vastaan. TaPalla on vielä on hiuksenhieno mahdollisuus sarjavoittoon. Saattaa olla ettei Valo anna tätä tilaisuutta. Miten käy loppukahinoissa?

-Jan

Tasaista ja fyysistä peliä Ylöjärvellä

19.02.2016 17:20

Futsal-kausi lähestyy jo loppuaan ja TaPa matkusti naapuriin Ylöjärvelle katsastamaan paikallisen YIlveksen kunnon. Pelipaikkana oli Liikuntakeskuksen halli, jossa on tunnetusti katto matalalla ja seinät kapealla - jopa niin kapealla, että tulee mieleen missä vaiheessa näinkin fyysisillä peliotteilla tapahtuu vakavia loukkaantumisia?

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmat maalivahdit olivat hyvässä vireessä ja maalit pysyivät puhtaana. Tilastoihin merkittiinkin vain rikkeitä ja keltaisia kortteja. YIlvekselle näytettiin lopulta se punainenkin.

Toisen jakson alkuun Aki Vartiainen siirsi TaPan johtoon maalinedushässäkän jälkitilanteesta. Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat maalipaikkansa, mutta ne jätettiin käyttämättä. YIlves kokeili kahteen kertaan pilkultakin TaPan virhetilin tullessa tappiin. TaPan maalivahti Juuso Nieminen pelasi kuitenkin kauden parhaan pelinsä ja hoiti nämäkin tyylikkäästi.

YIlveksen tasoitukselle Nieminenkään ei voinut mitään, sillä niin vapaaksi oli unohdettu vastustajan Oskari Tuominen takatolpalle. Minuuttia myöhemmin TaPa otti taas johtoaseman kun Leevi Toivanen ohjasi Aki Vartiaisen kulmapotkusta voittomaalin.

Jälleen kerran TaPa kaivoi sen tarvittavan maalin ja voiton. Joukkueelle on tehty sarjassa vähiten maaleja, joten oman pään peli on toiminut. Maalien teko on joissain peleissä jäänyt ohkaiseksi, vaikka tekopaikkojakin on ollut. Kaikesta huolimatta hieno voitto kun kaksi ottelua on vielä pelaamatta. Kohtaamatta ovat vielä sarjan pohjiin jumittunut IkU ja kärkijoukkue Valo. Ääripäät siis vastassa.

-Jan

Tiukka taisto Toijalassa

07.02.2016 20:45

Futsal pelinä paljasti taas kerran luonteensa Akaan Toijalan monitoimihallissa pelatussa A20 piiriliigan ottelussa Leijona Futsal vs TaPa. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti ja mikään ei ole varmaan ennenkuin päätössummeri soi viimeisen jakson loppumisen merkiksi.

TaPa aloitti pelin ryhdikkäästi ja energiaa puhkuen. Tiukka karvaus heti vastustajan päässä tuotti tulosta ja kotijoukkue ei saanut hyökkäyspeliään kunnolla alulle. Vierasjoukkueen ahdistelu tuotti jo toisella minuutilla palautuksen maalivahdille ja vapaapotkun. TaPan Juho Lehtinen viimeisteli oheisessa videossa näkyvällä vedolla avausmaalin.

TaPan katkot ja hyökkäykset värittivät peliä ensimmäisellä jaksolla. Henri Lehtonen teki toisen maalin ja Lehtinen ohjasi Tony Pakkasen syötöstä TaPan tauolle selvissä 3-0 lukemissa. Peli kulki ja kaikki näytti hyvältä, mutta mitä sitten tapahtui?

Toisen jakson alkuun Leijona Futsalin tehokaksikko Inomaa-Rantanen iski kaksi maalia mieheen - mutta millä tavalla? Kaikki tapahtui neljän minuutin aikana ja TaPan johtoasema oli hetkessä vaihtunut 4-3 tappioasemaan. Todelliset "mustat minuutit".

Onneksi nämä maalit herättivät TaPan unestaan ja joukkue aloitti taas pelaamisen. Tasaisissa merkeissä mentiin päästä päähän. TaPan Juuso Nieminen venyi muutamiin huippupelastuksiin ja piti joukkuetta pystyssä. Kova prässäys tuotti taas tulosta kun tuli ottelun toinen palautus maalivahdille ja sitä kautta vapaapotku. Arsim Rizani tykitti pallon varmasti verkkoon ja tasoitti tilanteen kutkuttaviin 4-4 lukemiin.

Ottelun sankariksi nousi Aki Vartiainen, joka teki voittomaalin 37 minuutilla Leevi Toivasen oivasta poikittaissyötöstä. Tähän ei maalivahdilla ollut mahdollisuuksia ehtiä. Viimeiset kolme minuuttia Leijona Futsal yritti vielä painostaa ottamalla maalivahdin pois. Laukaukset jäivät kuitenkin vähiin ja TaPa hoiti voiton tyylikkäästi Tampereelle.

TaPa jatkaa sarjassa vain yhdellä tappiolla sarjakakkosena heti Valon jälkeen tasapistein. Viikon päästä vuorossa YIlves Ylöjärven liikuntahallissa. Samassa hallissa sama TaPan joukkue voitti viime vuonna piirin mestaruuden lopputurnauksessa. Voittoa lähdetään hakemaan myös tällä kertaa.

-Jan

Viime hetken nousu voittoon

27.01.2016 22:40

Jos tammikuun alkupuolella tahkottiin Ikaalisten pelissä maaleja toisensa perään, jäi kuun loppupuolen kamppailu Pirkkahallissa varsin vähämaaliseksi. Ratkaisu tehtiin vasta viimeisellä minuutilla. Vierailija FC Kangasala johti ottelua lähes koko pelin ajan, mutta illan sankarin Leevi Toivasen kaksi maalia viimeisellä minuutilla toivat lopulta voiton TaPalle 2-1.

Toisen jakson alkuun jaettiin muutama varoitus puolin ja toisin. Tilastomerkinnät jäivät muilta osin siis melko vaisuiksi. Voiton TaPa pystyi taas rutistamaan ja tilanne sarjataulukossa säilyi. TaPa hengittää Valon niskaan ja kärkkyy tiukasti ohituspaikkaa. Pesäero tehdään viimeistään kuukauden päästä Mäntän liikuntahallissa kun tämä sarjan kärkikaksikko kohtaa toisensa.