Tapahtumat

Raision vieraspeli

29.05.2016 13:35

Jalkapallossa lopputulos saadaan vasta kun viimeinenkin minuutti on saatu pelattua loppuun. Tämä tosiasia nähtiin myös Raisiossa kun TaPa matkusti Raisioon hakemaan kaivattuja pisteitä. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne näyttikin hyvältä kun TaPan Niklas Malinen oli osunut hienosti kahteenkin kertaan. RaiFu tuli kuitenkin mukaan peliin, tasoitti ja meni lopussa vielä ohi.

Pisteet valuivat tällä kertaa kotijoukkueelle. Seuraavan kerran TaPa yrittää kauden toista voittoaan Kaupissa kun vastassa on Musan Salama Porista.

-Jan

Ikurista kauden ensimmäinen voitto

19.05.2016 23:52

TaPa lähti hakemaan kauden ensimmäistä voittoa Ikurin kotistadionilla. Sää oli sateinen, kylmä ja siten olosuhteiltaan haastava. Vieraaksi saapuneelta Liedolta puuttui myös voitto, joten kovaa kamppailua oli tiedossa.

TaPa aloitti vahvasti ja sai luotua hyökkäyksiä, mutta Juuso Niemisen laukomaa tolppaa lähemmäs ei päästy. TaPalla oli myös lukuisia kulmapotkuja ottelun aikana, mutta niistäkään ei saatu tulosta aikaan.

Ensimmäisen jakson lopussa myös Lieto sai painetta ja pääsi muutaman kerran yrittämään TaPan maalille. Jetro Rantapaju piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja antoi näin TaPalle mahdollisuuden tavoitella voittoa. Tauolle mentiin tasalukemissa 0-0.

TaPan voittomaalia saatiinkin sitten odotella aivan ottelun viimeiselle lisäminuutille asti. Mutta hienoa kannattaa odottaa, totesi myös nelihenkinen katsojajoukko. Tilanne lähti TaPan kulmapotkusta, jonka Rene Rintamaa lähetti maalille, jossa Akseli Järvisen oikea-aikainen esilletulo tuotti voittomaalin. Maaginen polvi ohjasi pallon takaylänurkkaan ja TaPa sinetöi kauden ensimmäisen voittonsa. Ohessa video maalista.

TaPa jatkaa sarjassa kolmella pisteellä. TPV luopui sarjasta ja siitä pelistä saatu tasapelipiste menetettiin. Kaksi epäonnista tappiopeliä olisi ollut hyvin voitettavissa, joten TaPalle on vahvasti pisteitä vielä tulossa. Tuleeko niitä ja mihin se taulukossa riittää? Tästä antaa osviittaa tulevan viikonlopun matkapeli Raisioon. Pystytäänkö RaiFu haastamaan?

-Jan

Turussa vierailulla

19.05.2016 23:34

TaPa matkasi jälleen Turun suuntaan ja kohtasi FC Interin Kupittaalla. Vastustaja pääsi yllättämään jo heti ottelun alussa, kun vierailija ei ollut vielä päässyt kunnolla peliin. Toinen takaisku koettiin 18" minuutin kohdalla ja Inter oli jo kahden maalin karkumatkalla.

Toisen jakson lopulla TaPa tuli vielä peliin mukaan, kun Joona Suominen toimitti laukauksesta pomppineen pallon maalin perukoille ajassa 38". TaPa pääsi tauolle punomaan juonia tasapeliin pääsemiseksi.

Epäonni iski kuitenkin jo toisen kerran tällä kaudella TaPan kohdalle, kun pallo meni oman pelaajan kautta maaliin. Takaa-ajo hyytyi siihen ja koska lisämaaleja ei tehty, Inter korjasi pisteet lukemin 3-1.

-Jan

TaPa otti ensimmäisen sarjapisteensä

04.05.2016 11:54

Paikalliset kamppailut TPV:n kanssa ovat aina olleet kiihkeitä ja värikkäitä. Näistä lähtökohdista käynnistyi myös A20 Kakkosen kamppailu Kaupissa TaPan toimiessa kotijoukkueena. Ja värikkäitä tapahtumia riitti.

Ensimmäinen jakso meni selkeästi saman kaavan kautta. TPV tukki hyvin keskikentän ja TaPan oli vaikea päästä omalta alueelta avaamaan peliä. Kun se sitten viimeinen onnistui ja pallo saatiin vastustajan puolelle, alkoivat TPV:n vaikeudet. TaPa pystyi nopeilla hyökkäyksillä luomaan vaarallisia maalitilanteita.

Peli aaltoili tasaisesti jakson loppupuolelle, kunnes TaPan Juuso Niemistä tavoiteltiin kärjestä pitkällä pallolla. Puolustajien estelyistä huolimatta Nieminen kesytti pallon alas, karkasi puolustajilta, ja ohitti vastaan tulleen maalivahdin. TaPa oli siirtynyt ajassa 35" hienoista ennakkosuosikkia vastaan 1-0 johtoon.

Toisella jaksolla TPV:n pelissä alkoi näkyä tuskainen yritys saada kavennusmaali. Kova yritys tuotti lopulta tulosta, kun ajassa 71" TPV:n Jesse Heino onnistui tuikkaamaan puolustajan edestä melko vaarattoman näköisestä tilanteesta lukemiksi 1-1.

TaPalle tarjottiin vielä voittomaalia rangaistuslaukauksen merkeissä. Tällä kertaa tämä mahdollisuus jätettiin kuitenkin käyttämättä, kun TPV:n maalivahti torjui laukauksen. Viimeisillä minuuteilla ei tilastomerkintöjä saatu aikaan, joten pisteet jaettiin Kaupin kostealla kentällä.

TaPa matkustaa äitienpäivänä länsirannikolle ja kohtaa Interin Kupittaalla. Tuleeko äideille tuliaisia Turusta?